23948sdkhjf

Koldstart i bilsalget: Billigere biler har endnu ikke lokket forbrugerne

Trods billigere familiebiler siden efteråret, har der været bremset totalt op i salget.
Det er blevet billigere at købe familiebiler, efter afgiftsændringerne trådte i kraft i efteråret.

Familierne lader dog vente på sig ude hos bilforhandlerne.

Her har man nemlig endnu ikke mærket effekten. Det fortæller partner i Bil og Co. Allan Kling-Petersen, der har flere forhandlere i Syd- og Sønderjylland til DR P4 Syd og DR P4 Østjylland .

- Det har været meget turbulent. Det døde jo fuldstændig, da politikerne begyndte at tale om afgiftsændring sidst i august. Da det så skete, håbede vi på, at nu kunne det komme som ketchup ud af en flaske. Men det har ladet vente på sig, siger han.

- Efter der kom en afklaring den 3. oktober, så forventede vi faktisk, at der ville ske noget, men det gjorde der jo slet ikke, siger han.

Når Allan Kling-Petersen kigger i bakspejlet, så har han følgende bud på, hvorfor der ikke kom gang i salget trods billigere biler.

- Ændringerne trådte jo i kraft, hvor vi nærmede os afslutningen af året, og det er ikke så mange private forbrugere, der går ud og køber en bil i december, siger han.

Forretningschef Jan Kronborg fra automobilforretningen Pedersen & Nielsen i Randers havde også håbet på, at der ville komme skub i salget, da afgiftsændringerne faldt på plads, men her har kunderne også været meget forsigtige.

- Vi har haft et efterslæb oven på den her afgiftsændring, der træk ud i to en halv måned, hvor kunderne blev væk. De stod ikke i kø, da det var ovre, siger han.

Selvom det har set sløvt ud, så er bilforhandlerne fortrøstningsfulde forud for starten på 2018. Det fortæller chef for politik og analyse i Autobranchen Danmark, Frank Korsholm.

- Optimismen er kommet tilbage igen, og man har vænnet sig til de nye priser. Så nu er der tillid til, at bilpriserne holder, siger Frank Korsholm.

Ifølge en rundspørge blandt landets bilforhandlere lavet af Autobranchen Danmark, forventer 85 procent af bilforhandlerne stigende salg eller som minimum et salg på niveau med sidste år i starten af 2018.

I denne weekend er der nytårskur hos bilforhandlerne landet over, hvor man håber, at der kan blive sat turbo på salget.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095